lørdag 14. juli 2012

Trysil - et eventyr

I Østlendingen har det pågått en diskusjon den siste uka om negativitet og sutrete tryslinger. I den anledning har jeg en kommentar. Jeg er litt enig med hotellsjef Nordahl som mener vi ikke er flinke nok til å gripe de mulighetene som er her. Det ropes på kommunen og klages på Skistar, men det er VI som må gjøre noe, det er VI som må ta tak. Her følger innlegget:


Vi bor i et eventyr, men er vi klar over det?
Hvis man beveger seg litt utenfor Trysils grenser, omtales Trysil som et eventyr. Her har vi landets største vinterdestinasjon, vi har to av landets nyeste og flotteste hotell, og Trysil har hatt en utvikling mange misunner oss. Men er vi i stand til å se dette selv? I media er det fokus på det som er negativt, dårlig kommuneøkonomi, tomme lokaler i sentrum og nedgang i folketallet. Jeg hører noen si: Nei nå flytter vi herfra, her er det bare negativt og i kommunen er det ikke orden på noen ting. Denne holdningen må vi snu! Vi må slutte å sutre og i mye større grad se det som er positivt og være stolt av i Trysil. Vi må se de mulighetene som finnes og ikke minst gripe dem. Det er vi som bor her som er Trysil og som til sammen skaper miljøet, framtidstroen og utviklingen. De store aktørene som Trysil kommune, Skistar og Destinasjon Trysil er viktige og både legger rammer for utviklingen og bidrar til den, men det er vi som bor her som er den avgjørende faktor for at vi fortsatt skal ha et levende og trivelig Trysil. 

3 kommentarer:

  1. Jeg kjenner jo ikke til diskusjonene i din kommune, men det høres kjent ut. Det er sååå lett å klage på alt man er misnøgd med..og ikke se alt det fantastiske som er rundt oss. Jeg føler at dette gjelder i de fleste sammenhengene rundt oss..nesten som at man "skal" være litt misfornøyd.
    Men jwg tror også at om noen begynner å snakke positivt, høyt og tydelig, så vil flere følge etter.
    Ha ei flott helg i fantastiske Trysil.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk skal du ha! Dette gjelder sikkert flere steder enn i Trysil, vi skal liksom klage. Men det er bra det blir en diskusjon, så får man fram det positive også. God helg til deg.

      Slett
  2. Dette er jeg faktisk helt enig i. Som innflyttere og med bo erfaring fra både stor og liten by/bygd andre steder, ser vi det veldig godt, både hvor flott det faktisk er her, men også hvor fort det blir negativitet og sutring. Det som er farlig med denne negativiteten er at det er veldig "smittsomt",og mange er nok negative nesten uten at de tenker over det selv, og i disse tider med trange økonomiske kår, er det vel ekstra vanskelig å se det positive for mange. >Da er det flott at noen setter ord på det, så får hver enkelt gå i seg selv og tenke seg om! Som han over sa; jo flere som tenker positivt høyt, jo flere klarer å se det positive!

    SvarSlett